Tethered cord operatie.

- Chanelle

 

Daar zitten we dan. In het Radboud in Nijmegen. De rugoperatie van Chanelle heeft vanmorgen plaats gevonden. Gisteren zijn we met oma vertrokken en direct na aankomst werden we naar een prive-kamer gebracht. Ook stonden er al 2 artsen klaar, even later gevolgd door een 3e. Van top tot teen onderzocht en allerlei neurologische onderzoeken volgden.

Chanelle werd met het uur zenuwachtiger.  Ze wordt een beetje stilletjes en witjes.  De avond breekt aan en de eerste tranen komen. We knuffelen samen wat af.  De nacht is kort vanwege het gewoel van Chanelle.

Vanmorgen vroeg onder de douche en toen de lange gang door naar de operatiekamers waar een infuus en blaascatheter aangebracht worden.  Dan breekt het moment aan waarop het slaapmiddel wordt ingespoten en al gauw is ze diep in slaap.

Amper twee uur later gaat de telefoon. Chanelle ligt op de verkoever. De operatie is boven verwachting goed gegaan omdat er weinig los gemaakt hoefde te worden onder in haar rug. In plaats van de meer gebruikelijke brede verkluistering is het bij chanelle meer in een punt vorm.

Ze ligt nu op haar zijkant. Mag niet gedraaid worden. Ze mag tot maandag  niet het bed  uit en heel gedoseerd rechterop gaan zitten om ervoor te zorgen dat haar rug niet onder spanning komt te staan.. Hopelijk mag ze dinsdag op een normale stoel gaan zitten en hopelijk zelfs al even in haar rolstoel.

Ze heeft nu 38,5 koorts.  Voor Chanelle aan de hoge kant aangezien haar normale temp altijd wat lager ligt.  Hopelijk zakt het gauw. Ze ligt af en toe heerlijk te slapen door de morfine pomp.

Later meer…

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Diana van Brandwijk
  August 26, 2011 at 9:23 pm

  Ben erg benieuwd hoe het met Chanelle gaat.
  Wel fijn dat het allemaal zo voorspoedig is gegaan, maar het blijft natuurlijk spannend.

  Veel liefs en sterkte uit Texas,

  Diana

 • Reply
  Dinie
  September 2, 2011 at 8:30 am

  Hoi Mandy

  Fijn om te horen dat het nu een keertje meevalt tijdens te operatiie.
  Zijn jullie al thuis? Of ben ik nu iets te optimistisch? Kunnen we nog een kaartje sturen of naar jullie huis, maar dan moet je wel ff je adres mailen?
  Sterkte nog met je grote kanjer.

 • Reply
  esther
  September 17, 2011 at 1:56 pm

  Hoi Mandy,

  Hier de moeder van Sem (waar je dochter zo lief mee knuffelde).
  Zou je mij willen mailen hoe ik op de andere site kom?

  Gr Esther

 • Reply
  Ineke
  January 9, 2012 at 7:17 am

  Hallo Mandy

  Ik zat me voor school te verdiepen in verschillende aangeboren lichamelijke handicaps (opleiding verzorgende.)
  Om me te verdiepen in een open ruggetje kwam ik op jou site terecht.
  Wat heb je een duidelijke site gemaakt, echt zo veel goede informatie en op een duidelijke en ondanks alles toch leuke leesbare manier opgeschreven, wat ook je bedoeling was.
  Ik kan me goed voorstellen dat je hier heel veel mensen mee helpt, zeker van mensen die persoonlijk met een open ruggetje te maken hebben.
  Ik wens je alle goeds met je bijzondere gezin.

  Groeten van Ineke

 • Reply
  Jannet
  January 22, 2012 at 1:03 pm

  Hi Mandy,

  Ik kijk even op de site om te kijken hoe het je kinderen is. Je zoon is naw ook geopereerd. Alles goed met jullie?

  hartelijke groet, Jannet

 • Leave a Reply