Verblijfssonde

- Blog, Lorenzo

wpid-20150313_215737.jpgLorenzo bleek na een week opname maar niet op te knappen. Op zondag werd hij alsmaar zieker. Zijn temp zakte van 41.6 naar 34.9 binnen een uur en dat was een reden tot zorg voor de artsen. Aangezien Lorenzo hoog thoracaal verlamt is geeft hij amper tot geen pijn aan in zijn rug/buik streek.

De kinderarts vertrouwde het toch niet helemaal en meende dat Lorenzo nierstenen kon hebben. Besloten werd tot een spoed foto en daar bleek inderdaad dat hij een forse niersteen links had. Hij werd binnen een uur  met spoed geopereerd omdat zijn linker nier ernstig vergroot was. Een van de stenen blokkeerde de uitgang van nier naar zijn blaas. Dit bleek achteraf best een zware operatie te zijn. In totaal heeft hij bij elkaar opgeteld ruim 3 weken in het ziekenhuis gelegen.image

In overleg met de diëtiste is besloten zijn sonde langer te laten zitten. Hij eet best goed. Vooral frietjes zijn favoriet en overal maar dan ook overal wil hij mayonaise bij. Toch weegt hij maar 28 kilo bij een lengte van 1.40 cm. Geen zwaargewicht dus.

Dit betekent echter wel dat wij elke nacht om 02.30 uur opstaan om hem van de sonde af te halen. 500cc sonde voeding krijgt hij elke nacht wat extra calorieën bevat om hem te laten aankomen. Best wel een opgave maar we doen het met veel liefde want we maken ons al langere tijd behoorlijk zorgen over zijn gewicht.

 

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply