Blog,  Lorenzo

DrainProblemen Lorenzo

Lorenzo krijgt letterlijk van het ene op het andere moment hoge hele hoge koorts (40.9) en viel hij continue weg. Niet meer bij te krijgen. Met spoed naar de SEH en daar hebben ze gelijk overlegd wat het beste kon gebeuren. Er bleek geen plek te zijn op de IC in Nijmegen en dus werden we met spoed overgebracht (ambulance met alle toeters en bellen) naar het WKZ. (mooi ziekenhuis overigens. Lekkere koffie in de koffiecorner beneden. We lagen op de dolfijn geloof ik) Daar bleek na een MRI dat de drain van Lorenzo in 2 stukken ligt. Opereren wilden ze niet aangezien zijn hersenkamers erg klein waren. Vijf dagen later mochten we weer naar huis (iets waar we zelf niet blij mee waren).

Na zelf contact gezocht te hebben met Nijmegen (dr. van Lindert. neurochirurg) bleek die “not amused” te zijn dat er niet direct is ingegrepen en werd er alsnog zo snel mogelijk een operatie in gepland. Een totale drain revisie. Lorenzo heeft geen hydrocephalus maar de drain is absoluut nodig voor zijn Chiari en moet daarom vervangen worden anders krijgt hij problemen met de (ook al geplande) pittige scoliose operatie in september.

De operatie is inmiddels achter de rug en meteen na de operatie was al duidelijk dat Lorenzo toch wel erg veel last heeft gehad van de gebroken drain. Hij knapte zienderogen op en mocht de volgende dag alweer naar huis…. om twee weken later met spoed weer opgenomen te worden. Dit maal met een overdrainage.

Hij bleef maar spugen, kon geen licht verdragen en werd met de minuut zieker. Na twee dagen volledige bedrust en misselijkheid medicatie hebben we hem weer mee naar huis genomen. Hij voelt zich momenteel weer helemaal prima.

Liefs Mandy

Reacties uitgeschakeld voor DrainProblemen Lorenzo