Blog

Stichting Bio vakantie.

Al enige tijd (lees enkele jaren) waren wij al niet meer op vakantie geweest. Gewoon omdat het qua verzorging niet haalbaar was maar ook deels financieel niet. De kosten voor een aangepaste vakantie zijn torenhoog voor 1 mindervalide. Laat staan een huisje wat aangepast is voor twee volledig rolstoel gebonden kinderen. Kosten die we gewoon niet kunnen opbrengen.

Via mijn vader werd ik gewezen op Stiching Bio. Een aangepast vakantie park. Dit park is volledig ingericht voor mensen met een lichamelijke beperking. Huisjes die zeer ruim van opzet zijn. Voorzien zijn van hoog/laag bedden, tilliften, douchestoelen en zelfs een aangepaste keuken hebben. Ook zijn sommige huisjes voorzien van een snoezelruimte en/of bedboxen.  Daarnaast heeft Stichting Bio op het terrein een aangepast zwembad, een manege waar de kinderen kunnen paardrijden en zijn alle paden en speeltoestellen aangepast. Ideaal !.

Na dit jaar de kinderen weer teleur moeten stellen dat een vakantie er echt niet inzat en ik me daar zo schuldig over voelde. (Al hun vrienden gaan op vakantie, waarom zij dan niet) heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en ze een mailtje gestuurd met de vraag of wij in aanmerking konden komen voor een “sponsorvakantie”. Iets wat totaal ingaat tegen mijn principes want tja.. zo zijn wij nou eenmaal niet. Toch gunde ik mijn kinderen zo graag eens een ontspannen vakantie en eerlijk gezegd.. waren we er ook echt aan toe !. De zorg die we 24 uur per dag leveren, met daarnaast een drukke baan en de hartafwijking van Martijn die de nodige spanning en zorg met zich mee brengt zorgt ervoor dat je soms echt op je tenen loopt.

Al binnen enkele dagen kregen we een reactie terug op onze e-mail. We mochten zonder kosten een midweek komen logeren. Je begrijpt dat we met stomheid geslagen waren. Dit hadden we totaal niet verwacht !.

In de week van 23 tot 27 oktober hebben we heerlijk genoten van een prachtige vakantie. Woorden schieten lettelijk te kort hoe geweldig het was !. Een prachtig 6 persoons huisje met uitzicht op de bossen. De manege dichtbij waar Chanelle elke dag te vinden was. Een geweldig animatieteam. Super lieve mensen in het meetingpoint. (lees verder onder foto’s)

De week vloog voorbij. Chanelle heeft paardrijden al jaren met stip op nummer 1 staan op haar wensen lijstje. Zelf heb ik jaren paardgereden en deze wens moesten we gewoon laten uitkomen. Chanelle en ik hebben op de dag voor vertrek samen een geweldige rit te paard gemaakt. Chanelle vond het in eerste instantie super spannend maar al binnen 10 minuten zat ze kaarsrecht op “Anna-Bella” en reed met een big smile achter mijn “Flip” aan. Allebei reden we zonder zadel. Wat was ik trots en zo blij dat ik die mail heb gestuurd.

Lieve mensen van Stiching Bio. Jullie hebben ons gezin een fantastische en onvergetelijke vakantie gegeven !. We kunnen niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar we zijn. Door jullie konden wij even volledig opladen en er weer vol tegenaan. Dank jullie wel !!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *