Welkom

5Alle vier mijn kinderen zijn geboren met Spina Bifida (open ruggetje).

Twee hebben Spina Bifida Occulta en twee hebben Spina Bifida Aperta.

Hier vind je duidelijke uitleg maar ook de weblog waarin ik  al ruim 14 jaar vertel over mijn bijzondere gezin.

Toen na de geboorte van mijn dochtertje bleek dat zij Spina Bifida (open ruggetje) had wilde ik maar 1 ding. Hier zo veel mogelijk over te weten komen. Helaas was er toen haast niets over te vinden op internet. Het beetje informatie wat te vinden was bleek geschreven in zulke medische taal dat ik er al gauw niets meer van snapte. Ik besloot alle informatie die ik kon vinden te bundelen op een eigen website en later kwam daar onze weblog bij. De website is in al die jaren uitgegroeid tot een zeer informatie site.  Wat voor mij heel belangrijk was is dat het in makkelijker te begrijpen taal is, zodat het ook voor familieleden, vrienden, studenten of zelfs brusjes (broertjes en zusjes) makkelijk te lezen en te begrijpen is.

De gedeeltes waar ik meer uitleg geef over Spina Bifida zijn door mijzelf geschreven en mogen niet op andere websites of publicaties gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming. Let wel.. Sommige delen hier op deze website zijn niet door mij geschreven maar enkel hier geplaatst om zo een volledig mogelijk beeld te geven wat Spina Bifida nu precies inhoudt. Uiteraard heb ik daarvan de bronvermeldingen bijgeplaatst.

Wil je meer weten over Spina Bifida of andere aanverwante zaken? Veel informatie vind je door bovenaan te klikken op Spina Bifida. Mocht je toch vragen blijven houden, Aarzel niet en neem gerust contact met ons op.