Blog,  Quotes

De bijzondere moeder

Sommige vrouwen worden per ongeluk moeder, andere door een bewuste keuze, enkele door sociale druk en enkele doordat het zo hoort. Dit jaar alleen al, zullen er bijna 100.000 vrouwen zijn die moeder worden van een gehandicapt kind. Heb jij je weleens afgevraagd hoe die vrouwen worden geselecteerd??? Op een of andere manier stel ik me voor, dat een Engel over de aarde zweeft om de vrouwen, met de grootst mogelijke zorgvuldigheid, uit te zoeken! Terwijl ze observeert, geeft ze een Elf instructies om het op te schrijven in een enorm groot boek!

“Armstrong, Beth: Een zoon met de beschermheilige Matthew.”
“Forrester, Majorie; Een dochter met als beschermheilige Cecelia.”
Rudledge, Carrie; Een tweeling met als beschermheilige… geef Gerard maar…
Uiteindelijk geeft de Elf een vrouwen naam door aan de Engel en glinmlacht.
“geef haar maar een gehandicapt kindje”zegt de Engel. De Elf is nieuwsgieruig en vraagt:”Waarom een
gehandicapt kindje voor haar? Zij is altijd zo gelukkig en blij” “Juist daarom,” lacht de Engel.
“Als ik een gehandicapt kindje over zou laten aan een Moeder die niet weet wat geluk en blijdschap is, dat zou pas wreed zijn!”
“Maar heeft ze ook geduld” vraagt de Elf “Ik wil niet dat ze te geduldig is, want dan zou ze verdrinken in zelfmedelijden en wanhoop. Als ze eenmaal over de eerste schrik en teleurstelling heen is, Dan kan ze het aan! Ik heb haar vandaag eens gadegeslagen en ze is eigenwijs en onafhankelijk. Ze zal haar kind moeten leren leven in haar wereld en dat zal niet gemakkelijk zijn!!”

“Maar Engel, ik denk dat ze niet eens in Engelen en Elfjes geloofd!” De Engel lacht, “Dat is niet zo erg, daar is iets aan te doen. Deze vrouw is precies goed. Ze is net egoïstisch genoeg.” De Elf snakt naar adem. “Egoïsme??? Is dat een goede eigenschap???”
De Engel knikt.”Als zij zich af en toe niet los kan maken van haar kind, zal ze het nooit redden. Ja dit is een vrouw die ik wil zegenen met een kind dat niet helemaal perfect is. En ze beseft het nu nog niet, maar zij is degene om jaloers op te zijn. Ze zal namelijk nooit het gesproken woord voor lief nemen. Ze zal nooit een stap in de ontwikkeling van haar kind als vanzelfsprekend zien. Wanneer haar kind voor het eerst “Mamma” zegt, weet ze dat het een wonder is en zal het zo ook zien! Als zij een boom of een zonsondergang aan haar blinde kind probeert uit te leggen, zal ze deze boom zien zoals maar weinig mensen het zien.

Ik zal haar de dingen laten zien, zoals ik die zie—Naïviteit, wreedheid en vooroordelen— en ik zal haar de kracht geven erboven te staan. Ze zal nooit alleen zijn. Ik zal naast haar staan, elke minuut, elke dag van haar leven, omdat ze mijn werk doet. En daarom zal zij ook altijd aan mijn zijde zijn.”

“En wie wordt haar beschermheilige?”vraagt de Elf, haar per door de lucht balancerend. De Engel lacht: “een spiegel zal voldoende zijn!!!”

5 reacties

 • Andrea

  Ik kwam via de SB Hyve bij je koekeloeren en mijn oog viel hierop. Net even dat steuntje in mijn rug die ik nodig had!
  Zou ik hem mogen kopieren??

  Liefs Andrea

 • lisette

  altijd al een gevoel gehad dat wij zondere zijn. Zou ik een copie mogen? Het lukt mij niet om hem op te slaan vanaf jouw site. Heb zelf een zoon van bijna 6 jaar waar ook pas achteraf de diagnose gesteld werd omdat de verloskundige net niet nodig vond om een echo te maken.

 • angelique

  he mandy,

  zou je mij ook een kopie willen sturen van die tekst…
  ik moest gewoon huilen toen ik hem zag,alhoewel ik er precies net zo over denk..

  groeten angelique,sander en romy

 • Désirée

  Hoi Mandy,voor het eerst in tijden weer eens op je site geweest…….mooi geworden hoor!!Het verhaal over moeder kwam net op het juiste moment voor mij…..dank je wel daarvoor;-)
  Liefs Désirée(you know mamma van Jesse)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *