Alyssa,  Blog

Flinke Zorgen om Alyssa

De titel geeft het al aan.. Flinke zorgen met betrekking tot de gezondheid van Alyssa.

Begin dit jaar begon Alyssa te klagen over buikpijn, viel ze weer ontzettend af en leek ze bij vlagen oververmoeid. Na weken tobben (want drukke stage en pittige opleiding) besloten we toch contact te zoeken met de huisarts die haar ontlasting, bloed en urine op kweek wilde zetten.

Wij dachten dat dit gewoon was uit voorzorg maar later bleek dat onze huisarts gelijk goed heeft doorgepakt.

De kweekjes werden afgenomen op een vrijdag en binnen 3 dagen (de dinsdag erop) werden we teruggebeld dat we met spoed op consult moesten komen. Aangezien Alyssa op stage was haalde ik de huisarts over het telefonisch te vertellen en hij gaf aan dat de waardes in haar ontlasting erg afwijkend waren en ze direct doorgestuurd werd naar een Maag darm leverarts. Hierop konden we binnen twee dagen al terecht.

De MDL arts gaf in dit gesprek aan dat ze zich zorgen maakte. Alyssa’s waardes waren zo afwijkend dat ze dacht aan de ziekte van Crohn en Alyssa werd direct opgenomen. Allerlei vervelende onderzoeken volgden. Wat was Alyssa dapper. Helaas bleek uit de onderzoeken dat ze inderdaad een forse ontsteking had, in zowel haar dikke als haar dunne darm.

Inderdaad ziekte van Crohn.

Onze wereld stond op dat moment echt even stil. Hoe was het in hemelsnaam mogelijk. Hebben we al niet genoeg op ons bordje liggen.  Alyssa zelf gaat er dapper mee om!. Zo dapper !

Ze heeft in totaal bijna een maand in het ziekenhuis gelegen, naast vervelende onderzoeken ging op een gegeven moment het eten zo slecht dat ze een sonde kreeg.

Helaas bleek de eerste type medicatie niet aan te slaan en ook blijkt de prednison zijn werking niet gedaan te hebben. Daarom dient ze zich nu elke twee weken een injectie te geven en we hopen daarmee de ontstekingen rustig te kunnen houden.

Helaas heeft ze wel haar studie verpleegkunde moeten opgegeven omdat dit gewoon niet haalbaar bleek met haar ziekte. Aankomend jaar gaat ze starten met de opleiding SPW om te gaan werken op een kinderdagverblijf waar ze overigens wel veel zin in heeft !.

En wij.. wij kunnen alleen maar vol trots zijn op deze bikkel. Zo ziek geweest, niet klagen als je droombaan niet meer haalbaar blijkt. Jezelf bij elkaar rapen en er dan ook vol voor gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *