Blog,  WoningAanpassing

Woning aanpassing.

Sommigen mailen me om te vragen hoe het met de woningaanpassing gaat. Zo lief dat mensen de moeite nemen om te vragen hoe het gaat, ook als het wat rustiger is op mijn blogje. Er zijn inderdaad ontwikkelingen omtrent de woningaanpassingen !.

Kort na mijn gastric bypass werden we gebeld door iemand van de gemeente dat ze graag met ons in gesprek wilden over de woningaanpassing. Er waren twee opties. De eerste optie was een woonhuis lift in ons huis. Op advies van de gemeente is er iemand gekomen die bij ons in de woonkamer kwam kijken en uitleggen waar en hoe de woonhuislift zou kunnen worden geplaatst.  Niet echt ons voorkeur maar we waren blij dat er weer ontwikkelingen waren.

Er was echter ook een tweede optie.  Tijdens een zeer prettig gesprek met 4 personen van de gemeente bleek er een een nieuwbouw woning te zijn die aan onze eisen voldeed. De woning moet nog gebouwd worden. We kregen tekeningen te zien en we waren gelijk verkocht !. Een grote aanbouw met twee slaapkamers en een badkamer op de begane grond. Boven drie slaapkamers en zelfs een zolder. Ook de huurprijs is beduidend lager dan wat we nu betalen en het huis is energie neutraal. Dat betekend dat het zonnepanelen en een warmtepomp heeft wat weer energiebesparend is.

Waren we bereid langer te wachten op een woning in een ander deel van de stad?  Is het verstandig onze goede “backup hulp” zoals vrienden en buren achter te laten? Is het toch niet verstandiger te kiezen voor de woonhuislift?  Allemaal vragen die dan ineens door je hoofd heen gaan.  Stiekum waren we dolblij met het vooruitzicht van een nieuwe woning. Deze voldoet aan al onze eisen. Wellicht is de woonkamer kleiner als we nu hebben maar dit word ruimschoots goedgemaakt door de ruime aanbouw.

Het lijkt me duidelijk waar we voor gaan.  De nieuwbouw woning !.

De bouw start -hopelijk- in oktober en de oplevering zal eind april 2018 zijn. We volgen alle stappen op de voet !

We kunnen niet wachten ! Chanelle en Lorenzo hebben hun kamer al uitgezocht. Alyssa en Priscilla hebben al drie keer behang uitgezocht en wij.. wij beginnen eindelijk aan het idee te wennen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *