Alyssa,  Blog,  Chanelle,  Lorenzo,  Priscilla

Een roerig jaar !

Zoals ik al in de titel van deze blog schreef was het afgelopen jaar behoorlijk pittig. Na mijn Gastric bypass heb ik behoorlijk wat complicaties gehad en ook de kinderen hebben regelmatig in het ziekenhuis gelegen.

Mijn complicaties waren nogal pittig. In 2016 kreeg ik mijn Gastric bypass. Amper een jaar erna bleek ik galstenen te hebben en mocht ik weer onder het mes. Na een half jaar kreeg ik enorm veel pijn en bleek ik een forse darm herniatie te hebben. Hierbij zitten delen van de darm klem en dit geeft enorme koliekachtige pijnen. Ik werd opgenomen en kort erop geopereerd. Nadat ik goed en wel hersteld was kwamen de pijnen eigenlijk met dezelfde gang weer terug en weer moest ik onder het mes. Wederom een darm herniatie. Iets meer dan een half jaar kreeg ik weer enorme pijn en mocht/moest ik weer onder het mes.

We zijn nu ruim 3 jaar na mijn gastric bypass en ondanks dat ik heel veel ben afgevallen heb ik nog steeds last van de complicaties en dan met name forse buikpijn en kan ik moeilijk met eten binnen houden. Ik sta nu dus weer onder controle en binnenkort krijg ik verdere onderzoeken om te bepalen waar de pijn vandaan komt en wat verklaard dat ik zo slecht kan eten en dus blijf afvallen. (voor de nieuwsgierigen.. inmiddels ruim 60 kilo)

Priscilla

Ook Lorenzo heeft weer een operatie achter de rug. Na weken van blaas ontstekingen bleek hij wederom een forse niersteen te hebben. Dit keer aan de rechterkant. Deze hebben ze in Nijmegen operatief verwijderd. Een bikkel als hij is ging het zonder al te veel tranen en zat hij binnen 3 uur na zijn operatie alweer prinsheerlijk in zijn rolstoel.  Hij is het afgelopen jaar flink gegroeid. Zoveel dat hij een nieuwe rolstoel aangemeten zal gaan krijgen. Heel spannend want dit word de eerste echt volwassen rolstoel voor hem!.

 

Chanelle doet het eigenlijk ontzettend goed. Toen Chanelle 18 werd besloten we haar van school te halen aangezien ze toch liever met dieren werkt en ze een grandioze stage plek had op een zorgboerderij vlak bij ons in de buurt. Ons nieuwe huis kijkt over de weilanden uit en Chanelle werkt er letterlijk 5 minuten vandaan. Ze heeft het er echt ontzettend naar haar zin !.

Priscilla zit inmiddels in het 4e jaar (examenjaar). Ook Priscilla zit in de lappenmand. Naar nu blijkt heeft ze toch wat lichamelijke problemen ivm haar occulta en zijn we gestart met fysiotherapie. Als dit niet voldoende werkt dan worden we doorgestuurd naar het spina-team en zal ook zij de medische molen ingaan om te achterhalen waar haar klachten vandaan komen.

Kortom.. een roerige tijd…

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *