Blog

Een roerig jaar !

Zoals ik al eerder schreef was het afgelopen jaar behoorlijk pittig. Na mijn Gastric bypass heb ik behoorlijk wat complicaties gehad en ook de kinderen hebben regelmatig in het ziekenhuis gelegen.

Mijn complicaties waren nogal pittig. In 2016 kreeg ik mijn Gastric bypass. Amper een jaar erna bleek ik galstenen te hebben en mocht ik weer onder het mes. Na een half jaar kreeg ik enorm veel pijn en bleek ik een forse darm herniatie te hebben. Hierbij zitten delen van de darm klem en dit geeft enorme koliekachtige pijnen. Ik werd opgenomen en kort erop geopereerd. Nadat ik goed en wel hersteld was kwamen de pijnen eigenlijk met dezelfde gang weer terug en weer moest ik onder het mes. Wederom een darm herniatie. We zijn nu ruim 3 jaar na mijn gastric bypass en ondanks dat ik heel veel ben afgevallen heb ik nog steeds last van de complicaties en dan met name forse buikpijn en kan ik moeilijk met eten binnen houden. Ik sta nu dus weer onder controle en binnenkort krijg ik verdere onderzoeken om te bepalen waar de pijn vandaan komt en wat verklaard dat ik zo slecht kan eten en dus blijf afvallen. (voor de nieuwsgierigen.. inmiddels ruim 60 kilo)

Ook Lorenzo heeft weer een operatie achter de rug. Na weken van blaas ontstekingen bleek hij wederom een forse niersteen te hebben die ze in Nijmegen operatief hebben verwijderd. Een bikkel als hij is ging het zonder al te veel tranen en zat hij binnen 3 uur na zijn operatie alweer prinsheerlijk in zijn rolstoel.  Hij is het afgelopen jaar flink gegroeid. Zoveel dat hij een nieuwe rolstoel aangemeten zal gaan krijgen. Heel spannend want dit word de eerste echt volwassen rolstoel voor hem!.

Chanelle doet het eigenlijk ontzettend goed. Toen Chanelle 18 werd besloten we haar van school te halen aangezien ze toch liever met dieren werkt en ze een grandioze stage plek had op een zorgboerderij vlak bij ons in de buurt. Ons nieuwe huis kijkt over de weilanden uit en Chanelle werkt er letterlijk 5 minuten vandaan. Ze heeft het er echt ontzettend naar haar zin !.

En dan Alyssa. De titel gaf al aan een roerig jaar.. en dat was met name op haar gericht. Begin dit jaar begon Alyssa te klagen over buikpijn, viel ze weer ontzettend af en leek ze bij vlagen oververmoeid. Na weken tobben (want drukke stage en pittige opleiding) besloten we toch contact te zoeken met de huisarts die haar ontlasting, bloed en urine op kweek wilde zetten. Wij dachten dat dit gewoon was uit voorzorg maar later bleek dat onze huisarts gelijk goed heeft doorgepakt. De kweekjes werden afgenomen op een vrijdag en binnen 3 dagen (de dinsdag erop) werden we teruggebeld dat we met spoed op consult moesten komen. Aangezien Alyssa op stage was haalde ik de huisarts over het telefonisch te vertellen en hij gaf aan dat de waardes in haar ontlasting erg afwijkend waren en ze direct doorgestuurd werd naar een Maag darm leverarts. Hierop konden we binnen twee dagen al terecht.

De MDL arts gaf in dit gesprek aan dat ze zich zorgen maakte. Alyssa’s waardes waren zo afwijkend dat ze dacht aan de ziekte van Crohn en Alyssa werd direct opgenomen. Allerlei vervelende onderzoeken volgenden en daaruit bleek dat ze inderdaad een forse ontsteking had. Inderdaad ziekte van Crohn. Onze wereld stond op dat moment echt even stil. Hoe was het in hemelsnaam mogelijk. Hebben we al niet genoeg op ons bordje liggen.  Alyssa zelf gaat er dapper mee om. Ze heeft in totaal bijna een maand in het ziekenhuis gelegen, naast vervelende onderzoeken ging op een gegeven moment het eten zo slecht dat ze een sonde kreeg. Helaas bleek de eerste type medicatie niet aan te slaan en ook blijkt de prednison zijn werking niet gedaan te hebben. Daarom dient ze zich nu elke twee weken een injectie te geven en we hopen daarmee de ontstekingen rustig te kunnen houden. Helaas heeft ze wel haar studie verpleegkunde moeten opgegeven omdat dit gewoon niet haalbaar bleek met haar ziekte. Aankomend jaar gaat ze starten met de opleiding SPW om te gaan werken op een kinderdagverblijf waar ze overigens wel veel zin in heeft !.

Ook Priscilla zit in de lappenmand. Naar nu blijkt heeft ze toch wat lichamelijke problemen ivm haar occulta en zijn we gestart met onder andere fysio. Als dit niet voldoende werkt dan worden we doorgestuurd naar het spina-team en zal ook zij de medische molen ingaan om te achterhalen waar haar klachten vandaan komen.

Kortom.. een roerige tijd…

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *